Český den proti rakovině 2019 - už víme, kolik jsme vybrali!

22.05.2019 - 13:06

Ve středu 15. května 2019 jste mohli po celé republice potkat prodejce nabízející kvítky měsíčku lékařského a finančně tak přispět na prevenci, léčbu a výzkum nádorových onemocnění. Hlavním tématem letošní sbírky byla nádorová onemocnění plic. 

Pionýrská skupina Záře se do Českého dne proti rakovině zapojuje pravidelně (Pionýr je partnerem sbírky). Letos vyrazili prodávat dobrovolníci dobrovolnice z řad vedoucích a budoucích instruktorů, zapojili se však i nejmenší členové skupiny. Prodávalo se převážně v Obchodním centru Harfa na Praze 9. Postihlo nás mimořádně deštivé a nevlídné počasí, i proto chceme všem dobrovolníkům opravdu poděkovat, že přečkali nepohodlí a udělali dobrou věc! 

Kytička stojí symbolických 20 Kč a má každý rok jinou barvu stužky (tentokrát meruňková). Je upevněná na špendlíku, takže někteří lidé si ji pak připevní na oblečení nebo jiné viditelné místo, aby upozornili, že se koná Český den proti rakovině a vyjádřili mu podporu.

U dobrovolníků ze Záře se díky dárcům shromáždila suma 27 264 Kč.

Ještě jednou děkujeme všem, kteří prodávali, kupovali, podpořili. 

Nesehnali jste kytičku? Stále je možné podpořit sbírku, a to koupí e-kytičky nebo posláním peněz na sbírkový účet. Více informací a odborné publikace na téma rakoviny a její prevence naleznete zde