Detektivní čarodějnice se Září 2024

07.05.2024 - 01:07

Již tradičně jsme poslední dubnový den zasvětili pořádání akce Pálení čarodějnic se Září na školním hřišti ZŠ Glowackého na Praze 8 v Bohnicích. Na téměř 500 dětských návštěvníků čekal bohatý program, letos zaměřený na detektivní pátrání. 

Každý účastník při příchodu získal kouzelný pergamen, ze kterého se dozvěděl, že se pohřešuje Vrchní čarodějnice, bez které není možné zahájit letošní Velký čarodějný rej. Hlavním úkolem návštěvníků bylo za pomoci stop, které získávali plněním stanovišť, vypátrat Vrchní čarodějnici. 

Stopy byly rozmístěné na 13 stanovištích, na kterých si účastníci mohli vyzkoušet různé čarodějné dovednosti jako například: hod lektvarem, přenášení žabího oka, vaření lektvarů, namotávání myších ocásků, sběr čarovných bylin, čarodějné záplatování a samozřejmě nemohl chybět ani let na koštěti. Po vyzkoušení všech čarodějných stanovišť a získání potřebných stop, které návštěvníci sbírali do kouzelné knihy, se mohli vydat k informačnímu stánku, kde měli za úkol nalézt ztracenou Vrchní čarodějnici a vysloužit si tím drobnou odměnu. 

Nedílnou součástí každého Velkého čarodějného reje je i očistný oheň, který u nás samozřejmě nechyběl. Při zahájení akce jsme na hranici symbolicky upálili loutku čarodějnice, kterou vyrobily děti z našich oddílů. Po tomto rituálu sloužil oheň k opékání buřtů a odpočinku s drobným občerstvením z našeho bufetu.

Tradiční součástí reje jsou pochopitelně i čarodějné  kostýmy, s nimiž nejen děti soutěží o titul Miss čarodějnice a čaroděje. Opět jsme měli tu čest shlédnout originální výtvory a ocenit ty nejlepší z nich. 

Děkujeme všem za účast a těšíme se zase příště!