Je za námi I. Běh tábora v Meziměstí s Robinem Hoodem

20.07.2019 - 19:42

29.června - 20. července 2019

S počátkem prázdnin se naše táborová základna v Meziměstí zaplnila čtyřmi šlechtickými rody, které přišly bojovat po boku slavného "krále zbojníků", Robina Hooda. Hlavním úkolem Baringů, Cecilů, Mortimerů a Seymourů bylo porazit prince Jana Bezzemka, který Robina Hooda dle pověsti připravil o všechen majetek. Naši Baringové, Cecilové, Mortimerové a Seymourové v rámci etapových her úspěšně vyrabovali zříceninu, obírali bohaté a dávali chudým a na závěr se dokonce museli osvobodit z Bezzemkova zajetí. V celotáborové hře byl nejúspěšnější tým Baringové (blahopřejeme!).

Kromě celotáborové hry jsme si užili řadu dalších aktivit: Pěší výlet na zříceninu hradu Skály nedaleko Teplic nad Metují, výlet do Broumova na zvířecí farmu Wenet a nechyběl samozřejmě tradiční "dvoudeňák", kdy každý oddíl (v tomto případě šlechtický rod) putuje mimo tábor a přespává v lese. Ostatně, příležitostí k tomu naučit se o sebe postarat v přírodě - a nejen v ní - bylo pro každého dostatek. Oddíly se učily vázat uzly, číst v mapách, pracovat s buzolou, dozvěděli se něco o první pomoci a tyto vědomosti a dovednosti mimo jiné zužitkovaly v závěrečném "Drsňáku", orientačním závodě po lese se spoustou úkolů.

Odpočívali jsme třeba při rukodělných činnostech - vyráběly se zelené čepice á la Robin Hood, sádrové masky, gelové svíčky, origami a střílelo se z luku. Večer jsme si pak zazpívali u ohně, měli jsme i hostinu a taneční zábavu. Počasí nám letos úplně nepřálo, ale i přesto jsme se několikrát zvládli vykoupat v bazénu nebo v řece.

Podívejte se na táborové fotky ve fotogalerii nebo na našem facebooku.

Uvidíme se zase příští rok!