Ledová Praha

01.02.2014 - 11:07

Zase nám utekla polovina školního roku a my se o pololetních prázdninách vydali na akci s názvem Ledová Praha. Sraz v osm hodin ráno před klubovnou nikoho neodradil a tak jsme se v počtu osmnácit (později devatenácti) vydali směrem Kobylisy.

Jako první cíl jsme si zvolili Poštovní muzeum na vltavském nábřeží. V něm jsme viděli známky z nerjůznějších zemí světa - staré i nové. Ještě jsme se dověděli, jak taková známka vzniká a každý si namaloval svou vlastní známku. Nakonec jsme za odměnu dostali pošťácké lízátko.

Jako druhé jsme si vybrali Národopisné muzeum - Musaion v letohrádku Kinských. Tam jsme měli takovou malou hru, při které jsme hledali různé předměty a vyplňovali tajenky. Když jsme s prohlídkou skončili, tak nás tížil hlad a tak jsme se v parku před letohrádkem naobědvali.

S plnými bříšky jsme dojeli na I.P.Pavlova a vypravili se na cestu k Policejnímu muzeu. Asi tomu nebudete věřit, ale vydrželi jsme tam skoro celé tři hodiny, a kdybychom neměli naplánováno ještě jedno muzeum, určitě bychom tam vydrželi ještě déle. Viděli jsme ukázku zásahové jednotky, mohli jsme si vyzkoušet jejich výstroj, také jsme si mohli zkusit udělat otisky prstů nebo ověřit svou znalost dopravních předpisů a značek. Někteří z nás se i pokoušeli oklamat detektor kovů, který mívají na letištích (výsledek neprozradíme). Nakonec jsme se v muzeu ještě potkali s kamarády z PS Údolí slunce Hamry nad Sázavou.

Ještě, že nám počasí přálo a nepršelo, protože nás čekala nejdelší cesta. Nejsme totiž žádní srabi, a tak jsme došli z Muzea Policie od Národního muzea pěšky. Cestou občas někoho zasáhla kapka z okolních domů, ale to nás neodradilo. V Národním muzeu, kde byla instalována výstava o penězích, jsme se podle indícií snažili najít zloděje. A nebudete nám věřit, ale mohli jsme si potěžkat opravdovou zlatou cihlu. Při odchodu jsme se i zde potkali s pionýry – tentokrát z PS Hraničář Červená voda. Ale to už jsme měli docela na spěch, abychom stihli být včas v klubovně.

Dovolím si konstatovat, že se nám akce podle všech ohlasů povedla a všichni byli nadšeni z toho, co jsme viděli a zažili.

Jíťa

PS.: Brzy se také můžete těšit na fotky ;-).