Ledové přespání Dráčků (Ledová Praha)

04.02.2018 - 22:16

Akci Ledová Prahav2018 jsme spojili s naší letošní první Dráčkovskou výpravou.

V pátek ráno jsme se sešli v klubovně a vyrazili do centra Prahy do Muzea Diamantů, ve kterém jsme se dozvěděli spoustu zajímavých informací, například jak se diamanty opracovávají, kde se těží nebo prodávají.

Poté jsme se vydali do Muzea nočníků a toalet, ve kterém byli k vidění nejrůznější druhy nočníků ze všech různých dob.  Největší úspěch slavila replika zlaté toalety.

Po obědě jsme navštívili Apple muzeum, ve kterém jsou vystavené produkty značky Apple do roku 2012. V rámci muzea Apple jsme se také podívali do galérie, která se nacházela ve sklepení ze 12. století.

V Českém muzeu hudby jsme si prohlédli výstavu s názvem Pohádková hudba, v rámci které si děti mohly vyzkoušet různé hudební nástroje, poslechnout si nejrůznější ukázky pohádkové hudby a vyzkoušet si kostýmy z pohádek.  Ve druhém patře se děti mohly pokochat různými nástroji nebo se zaposlouchat do zvuků líbezné klasické hudby.

Na závěr jsme se zúčastnili procházky tajemnými zákoutími prahy a slyšeli zajímavé pověsti od vrchního bubáka z Muzea pražských pověstí a strašidel. Večer jsme s dětmi utahaní dorazili do klubovny a moc se těšili, co přinese další den.

Sobotní dopoledne jsme dováděli na hřiště a odpoledne jsme se společně vydali do dětského koutku, po kterém jsme si šli do klubovny zahrát naší novou deskovku DOBBLE a Dračí údolí.

Celý víkend jsem si moc užili a těšíme se na naší další společnou výpravu.