Oddíly Dráčci a Tlupa Tlap se vydaly na společnou výpravu

11.03.2018 - 23:00

Oddíly Dráčci a Tlupa Tlap se vydali 9. – 11. 3. 2018 na svojí první společnou výpravu do Vraného nad Vltavou. V pátek jsme se sešli na hlavním nádraží a po nedlouhé cestě vlakem už jsme hledali skautskou základnu, která se na tento víkend stala naším dočasným domovem. 


Když jsme dorazili na základnu, ze všeho nejdříve jsme si vybalili a navečeřeli, pak jsme si společně zahráli deskovou hru Pohádkohraní. Potom co jsme si dostatečně vyhráli, vyčistili jsme si zoubky a vyrazili do hajan. V sobotu ráno na nás čekala snídaně v podobě chlebů se sýrem, šunkou nebo paštikou. Po vydatné snídani jsem vyrazili na hřiště, kde jsme si zahráli fotbal a vybíjenou. Malou procházkou jsme se lehce zablácení vrátili do základny na oběd. K vynikajícímu obědu, který pro nás připravil vedoucí Langí, bylo kuře s domácí bramborovou kaší. Každý oddíl se po obědě vydal na svůj vlastní výlet.


 Dráčci vyrazili lesní cestou kolem zamrzlého potoka ke Kontaktnímu Zooparku. Dráčci si nakrmili ptáky emu, divoká prasata, poníky, ale nejvíce si užili krmení dikobraza. Velkým dobrodružstvím pro děti bylo hlazení malých půlročních mláďat pumy a lišky.

 

Tlupa Tlap se vydala na delší putování po okolní přírodě, které začalo výstupem na vyhlídku na kopci Homole. Poté se prošla malebným Ohrobereckým údolím s chatovou osadou. A skončila až v minizoo v Březanském údolí, odkud se svezla vlakem zpátky do vrané na rychlé osvěžení v místní kavárničce. Po celou cestu všichni členové vyhlíželi Geaocashky a toto snažení bylo odměněno celými 5 nálezy.

 

Na večeři, ke které jsme měli míchaná vajíčka, jsme se opět sešli všichni společně na základně. Po večeři na nás opět čekali deskovky. Největší oblibu u Dráčků si získala hra Leo a Želví závody a u Tlupa Tlap Vládce Tokia. V sobotu jsme šli spinkat dřív než pátek, protože jsme byli po náročných výletech unavení. V neděli po snídani, jsme si zabalili batůžky a vyrazili na hřiště, kde jsme hráli pétanque a různé jiné společné hry. Po obědě jsme uklidili skautskou základnu a vyrazili na vlak.  


Všichni jsme si to moc užili a už se těšíme na naši další společnou výpravu.