Pálením čarodějnic jsme letos osavili 25 let obnoveného Pionýra

01.05.2015 - 14:19

Již tradičně vždy poslední dubnový den pořádáme na ZŠ Glowackého v Bohnicích Pálení čarodějnic. Letos to ale bylo neobyčejné: V prvé řadě nám proti všem neblahým očekáváním přálo počasí, což jistě přispělo k tomu, že jsme na místě přivítali několik stovek návštěvníků – respektive 400 dětí prošlo všemi soutěžními stanovišti a většina zde měla 1-2 rodiče a mladší sourozence!

Bylo nám velkou ctí, že při zahájení naší akce vystoupil na podium starosta MČ Praha 8 pan Roman Petrus a přispěl tak k slavnostnímu pojetí letošního ročníku čarodějnic. 

Připravili jsme bohatý program: 25 stanovišť, na kterých si děti (i rodiče) mohli splnit nejrůznější úkoly z oblastí, jakými se zabýváme v našich pionýrských oddílech (zaměřeno na přírodu, tábornické dovednosti, zdravovědu, přátelství, fyzickou kondici apod.). Návštěvníci, kteří přišli v čarodějnickém kostýmu, se mohli jako vždy zúčastnit soutěže Miss čarodějnice a obdržet tak odměny navíc. Další program měl podobu vystoupení - zavítali k nám představitelé Bull cirkusu s šikovnými "bojovými" psíky, mohli jsme shlédnout ukázku Wushu (druh kung fu) a nakonec taneční vystoupení Free dance studio. 

Ani tím zábava nekončila - zájemci se mohli podívat na fotografickou časovou osu vývoje naší Pionýrské skupiny Záře po roce 1990 či na "retrokoutek" věnovaný srovnání fungování Pionýra před a po revoluci. No a nakonec, nechyběly ani buřty a posezení u ohně.

Děkujeme Vám všem za návštěvu i za příspěvky na naši činnost! 

 

      

 

Více fotografií najdete v naší fotogalerii nebo na facebooku