Podzimky 2012 v 51 dětech!

26.11.2012 - 20:40

Letošní Podzimní prázdniny byly vskutku velkolepé, a to nejen proto, že jsme se vydali po stopách Ladislava Smolíka (s Miroslavem Smolíkem :-), tedy na výpravné galaktické cesty!

Spíše než téma za to mohl fakt, že letošní Podzimky byly rekordní, co se počtu dětí  týče. Magickou padesátku jsme překročili vůbec poprvé, co má paměť sahá. Bylo to tedy způsobené hlavně faktem, že jsme o dvou dětech neměli do poslední chvíle ponětí, ale i když nám to způsobilo drobné kapacitní problémy, tak jsme všechno nakonec zvládli bez problémů.

Raketa

Všech 51 dětí se tak na pět dní proměnilo v kosmonauty, kteří cestovaly z jedné podivné planety na druhou ještě podivnější. Ať už to byla planeta Kocourkov, Placatá (2D), Pohádková či Domorodá, všude zvládly nejroztodivnější i nejtěžší překážky a úkoly, ale hlavně si užili spoustu zábavy!

Balónky

A to i přesto, že na jedné z planet zrovna panovala doba ledová, takže jsme si museli nějakou dobu vystačit i s naší vlastní vesmírnou lodí. I když i nehostinné ledové planety jsme využili a sehráli obrovskou sněhovou bitvu a postavili sněhuláky.

Holčičí sněhulák

Naproti tomu pohádková planeta byla mírná až moc, takže jsme toho využili a pořádně jsme jí procestovali! Prohlédli si sklepení plné dobrých i špatných skřítků, jeskyni obra a jeho manželky, doupě vodníků, půdu plnou nejrůznějších pohádkových bytostí, dračí sluj i samotné peklo! Děti se také pod vedením zkušené čarodějnice naučili létat na koštěti. Nechyběl ani bestiář plný zcela skutečných, ale o to zajímavějších zvířátek. Na závěr průzkumu pohádkové planety nechyběla návštěva skutečně pohádkového Jičínského Aquaparku.

Obr a obryně

Planet byla spoustu, stejně jako věcí, které se na nich během těch pěti dní odehrálo a mé povídání už vám určitě připadá dlouhé, takže nejlepší bude, když se podíváte do naší fotogalerie, kde si to všechno můžete prohlédnout!

Patří sem také poděkování všem vedoucím, že to tak skvěle zvádli, i když místa nebylo moho a dětí naopak!

Fotky z akce naleznete v naší fotogalerii zde

 

Ajnštajn