Příměstský tábor 2013

26.08.2013 - 22:46

Prázdniny nám spějí ke svému konci, ale Záře opět pořádá příměstský tábor. Přeci nezůstanete poslední týden doma a prožijete s námi spoustu věcí.

Pondělí

První den jsme navštívili bludišťárium u zámku Loučeň. Celkem jsme navštívili 10 bludišť a labyrintů, kde jsme mohli bloudit a pak jsme si mohli vyzkoušet také spoustu bludišť jen prsty na panelech podél cest. Jelikož se nikdo neztratil, tak jsme poté vyjeli do ZOO Chleby. Tam jsme si to také pěkně užili. Mohli jsme si hladit lamy, kozy i morčata a také jsme si mohli vyzkoušet, jakou dokážeme běhat rychlostí. Ale na místního geparda opravdu nikdo neměl. Naše největší dosažená rychlost byla 21 km/hod.
Úterý

V úterý jsme se vypravili do muzea Českých drah v Lužné u Rakovníka. Tam se nám opravdu moc líbilo a strávili jsme tam spoustu času. Museli jsme se podívat do všech mašinek a vláčků, do kterých to šlo. Dokonce jsme sebou vytáhli i pana řidiče. Bohužel jsme tam nemohli být celý den, ještě jsme měli na programu hrad Točník. Když jsme vyšplhali do kopce, prošli jsme si hrad a dozvěděli se něco zajímavého z jeho historie i součastnosti. Hrad Žebrák se nám už nepodařilo stihnout, ale stejnak se tam natáčela pohádka, tudíž bychom byli o některé prostory ošizeni. Ale pohled na něj zvenku nás i tak učeroval.

Středa

Kdo to nezažil, tak nám neuvěří. Dopoledne jsme jeli do Příbrami do hornického muzea. Tam jsme se svezli vláčkem a když jsme byli hodně potichu, podařilo se nám zahlédnout i skřítky, kteří se schovávají v místních dolech. Viděli jsme spoustu zajímavých strojů a různých důlních udělátek. Ale to nejepší nás zřejmě čekalo až potom. Vydali jsme se na přehradní nádrž Štěchovice. Všichni jsme vyfasovali bílé helmy a vydali se na prohlídku. Ani si nedokážete představit, co všechno jsme viděli. Byli jsme v řídícím centru, kde blikala neuvěřitelná spousta světýlek a byla spousta počítačů. Též jsme se podívali k turbíně, skrz kterou protéká voda. Tam jsme téměř neslyšeli vlastního slova. (Bylo to skoro stejné, jako ve filmu Na samotě u lesa.) Ještě že na fotkách ten rámus není vidět.

Čtvrtek

Co dodat ke čtvrtku? Myslím, že za všechno mluví fotografie v galerii. Zábavní park Mirákulum v Milovicích je prostě skvělý. Bluditě, trampolíny, obrovský dřevěný hrad se spoustou prolézaček, můstků, skluzavek a tak. Co dodat, cestou domů jsme skoro usínali v autobusu. A taky nesmíme zapomenout na toho nejmladšího, který s námi byl. I rok a půl starý Tomášek si tam s maminkou přišli na své - ani spát se mu nechtělo.  A zítřek? Ten bude stát taky za to.