Táborové prázdniny se Září

29.08.2016 - 15:24

Letní prázdniny se rychle blíží ke konci a věříme, že všichni, kdo byli s námi, si odnesli kupu zážitků, kamarádů a energie do dalšího školního roku!

Jako obvykle naše pionýrská skupina uspořádala tři turnusy táborů na táborové základně v Meziměstí u Broumova a právě nyní probíhá Příměstský tábor plný výletů do okolí Prahy i dál. První běh tábora jsme věnovali památce Karla IV. Účastníci zde prostřednictvím nových i osvědčených her provázeli panovníka při získávání nových území a zvelebování království. Vedle toho se společně vydali na výlety do pevnosti Josefov a Adršpašských skal, nechyběl klasický dvoudenní puťák a koupaliště.

Na druhém běhu byl program rovněž bohatý - tématem bylo Dvanáct měsíčků, což pro táborníky znamenalo "prokousat" se během pobytu všemi měsíci v roce. Oslavili společně svátky jako Velikonoce a Vánoce, o Silvestru si dokonce odpálili svůj ohňostroj, jindy se zase utkali v rámci Olympijských her. Počasí jim přálo i k řádění ve vlastním bazénu na táborovém náměstíčku. 

Třetí běh se již tradičně sešel v komornějším složení a táborové dobrodružství s utajeným příběhem si také užili.

A co se týče Příměstského tábora, nutno podotknout, že jubilejní 10. výročí jeho konání stojí za to! Doporučujeme samostatný článek zde.