Velikonoce s piráty 2017

18.04.2017 - 13:05

Včera jsme se vrátili z úžasného šestidenního tábora, který pořádáme každým rokem na oslavu velikonočních svátků. Strávili jsme je tentokrát na turistické základně Mukařov kousek od Mnichova Hradiště. Pro děti byla připravena etapová hra s pirátskou tematikou, při níž si mohly děti opět prověřit své schopnosti, včetně spolupráce v týmu, posílit tělesnou odolnost a výdrž (protože letos se běhalo hodně! :-) ), ale také rozvíjet vědomosti například formou kvízu. Nakonec všichni účastníci pirátské plavby své úkoly zvládli a podařilo se nám dostat za cenným pokladem.

Na výlet nás dovezl autobus do Mladé Boleslavi, kde jsme si prohlédli katakomby a prošli se přes krásný Park Štěpánka k městskému bazénu, kde nás čekaly vodní radovánky.

Ani na letošních Velikonocích nechyběl slavnostní táborák, který jakožto první oheň v novém roce vždy věnujeme nově registrovaným členům a ti si mohou složit slib naší pionýrské skupiny, pokud o to stojí. Letos to bylo šest lidí z řad dětí i dospělých...

A v závěru jsme samozřejmě naplnili tradici Velikonoc - kluci pletli pomlázky, holky barvily vajíčka a v pondělí se vydali na koledování po vesnici, které vyneslo bohatou nadílku.

Počasí nám letos nepřálo, vítr a voda nás nešetřily stejně jako piráty na moři, ale i tak jsme si to užili a jsme moc rádi, že jste s námi jeli! :-)

 

Konečně se můžete pokochat i fotkami z akce v naší fotogalerii