Jarní prázdniny 2021 - šifrovačka a pohádková stezka

13.03.2021 - 10:39

Trávit celé jarní prázdniny doma? Ani náhodou. Naši vedoucí nezaháleli a připravili dětem z Bohnic a okolí akční program, který spojoval procházku na čerstvém vzduchu se zajímavými příběhy a úkoly.

Stezku si mohli mladší i starší dobrodruzi oběhnout kdykoli od soboty 27. 2. do neděle 7. 3. Návštěvnost vystoupala na téměř 200 lidí a my všem zúčastněným moc děkujeme!

A jak to celé probíhalo? 

Děti od 5 do 9 let čekala pohádková stezka po Čimickém háji, kde se Večerníčkovi rozutekly pohádkové postavy. K tomu, aby se vrátily zpět do pohádek, bylo třeba splnit jim přání nebo jim pomoci vyřešit nějaký problém. Tak se děti pohoupaly na houpačce s Vílou Amálkou, Patovi a Matovi daly dohromady nářadí, Machovi a Šebestové sbalily kufr na dobrodružný výlet, postavily v lese novou chaloupku pro Křemílka a Vochomůrku, s Krysáky třídily odpad, zacvičily si s Bobem a Bobkem anebo Krtečkovi zašily díru v kalhotách. Určitě nebyla nouze se lecčemu přiučit - třeba s Rákosníčkem, jak funguje koloběh vody v přírodě, nebo s Krakonošem, co se může dávat zvěři do krmelce a co tam naopak nepatří, protože je to pro zvířátka nebezpečné.

Jakmile děti potkaly všechny poztrácené postavičky a zanesly jejich jména do křížovky, tajenka jim odhalila speciálně připravený web prozrazující, kde najdou truhlu s pokladem a kód pro její otevření.

Stejná zasloužená odměna čekala i na starší děti (10+), které ovšem čekala jiná zapeklitá cesta k jejímu získání. Jednalo se o stanoviště rozmístěná po Bohnicích a obsahující především zašifrované úkoly a hádanky. K jejich vyřešení bylo potřeba mít s sebou tužku, papír a bystrou hlavu, ale pro případ nouze byla na každém stanovišti připravena nápověda. Poté už stačilo opět na speciálním webu zadat hesla získaná ze šifrovačky a poklad byl na dosah!

V truhle se nám během hry objevily kromě ohlasů v cílovém bločku i putovní kamínky, což nás moc těší. Jsme rádi, že jste do toho šli a doufáme, že vám to přineslo trošku zpestření v této náročné době!

 

Fotky z akce (od nás i účastníků, co nám je zaslali) naleznete ZDE.