Ledová Praha 2013 se Září

02.02.2013 - 11:08

Někdo se o pololetních prázdninách válel v postýlce, a tak přišel o spoustu zážitků a zajímavostí, které jsme zažili my, co jsme se v osm ráno sešli v klubovně. Jelikož nás bylo 21 a všichni jsme se pořádně neznali, tak jsme si nejdřív zahráli pár seznamovacích her. Hned na to jsme vyrazili "do terénu".

Ledová Praha 2013

Nejdříve jsme navštívili Poštovní muzeum. Nikdo z nás předtím ještě neviděl tolik poštovních známek pohromadě. Také jsme se dozvěděli, jak taková známka vzniká a kolik je s ní práce. Jelikož byl pátek, tak jsme mohli navštívit Pinkasovu synagogu spolu s židovským hřbitovem. A kdo má rád "Angličáky", tak nám určitě bude závidět naší třetí zastávku v Umělecko průmyslovém muzeu, kde jsme vydrželi něco přes hodinu. Čtvrtou zastávkou bylo Náprstkovo muzeum s interaktivní výstavou o indiánech. To byla minimálně další hodina. A jako předposlední zastávků a poslední kulturní zážitek jsme zvolili Botanickou zahradu UK. To byla trochu změna oproti exponátům za sklem. Jen Ajnštajn si odnesl "kousanec" od zrádného kaktusu.

Botanická zahrada UK

Celou akci jsme zakončili sladkou tečkou v cukrárně na Karlově náměstí. Sice jsme jim málem zavařili ohřívač na vodu, ale všem chutnalo. Sice jsme se tam zasekli o trochu déle, ale nikdo se na nás nakonec nezlobil a všichni jsme byli moc spokojení.

Veškeré fotografie z akce naleznete v naší fotogalerii.