Podzimky 2013

06.11.2013 - 15:09

Během letošních Podzimních prázdnin jsme se změnili na kouzelné lesní bytosti, které se rozhodly dostat zpět z civilizace do svého kouzelného lesa.

Celý návrat do lesa byl nápadem skřetů, kteří také celou akci díky své prohnanosti organizovali (samozřejmě tak, aby na ně žádná práce nezbyla). Zbytek bytostí se nejprve pod jejich vedením muselo vzpomenout, co jsou za druh, díky čemuž se rozdělily na Elfy, Hejkaly, Skřítky, Divoženky a Víly. Prvním úkolem nově vzniklých skupinek pak bylo vymyslet si jednoticí jméno a znak, díky čemuž vzniklo několik působivých uměleckých děl a také skupinky Čertelfové, Hejkalové z Nososína, Skřítci, Divoký divoši a Víláci.

Skupinky na Podzimkách 2013

Po úvodním seznamování už bylo načase začít přípravy na návrat do lesa. Bylo totiž třeba naučit se poznávat lesní plody (hlavně pak houby), vymotat se z všudypřítomné mlhy, vyčistit les od odpadků, překonat nástrahy bludného kořene a také navštívit lidské město a naučit se něco o jejich běžné činnosti, kterou nazývají práce (k tomu nám skvěle posloužilo Muzeum řemesel v Letohradu).

Václavské náměstí v Letohradu

Přípravy na návrat postupovaly podle skřetího plánu, a tak byl čas se občas i pobavit prostřednictvím zpívání s kytarou a hraní deskových her. Poslední den pak přišlo to nejdůležitější – zbavit se moderních lidí v našem lese a nastěhovat se zpět. To se ukázalo jako nejsložitější část našeho snažení, protože v lese přeci jenom nějací ti kouzelní tvorové zústali a tak jsme je museli přesvědčit, že mezi ně patříme a že nám mohou věřit.

Křemílek Koty

To se nám naštěstí podařilo a po zdolání nejrůznějších úkolů pro lesní obyvatele jsme se k nim přidali a jako bonus získali i bájný hrnec s pokladem!

No a pokud raději méně čtete a více se diváte, můžete se kouknout na všechny fotky z této akce v naší fotogalerii zde.