Příměstský tábor 2012

27.08.2012 - 21:20

Pokud jste zvědaví, co se dělo na příměstském táboře, račte čísti dále.

Den 1.

První den příměstského tábora jsme se vypravili hned na dvě různá místa. Poté co jsme se všichni společně seznámili v klubovně, jsme jeli na Kobylisy a poté autobusem 374 do Máslovic. V Máslovicích stojí maličké muzeum másla, které jsme si velmi rádi prohlédli. Po prohlídce a vyzkoušení spousty zajímavých máselnic atp. naše kroky směřovali k převozu do Libčic nad Vltavou. Poté chviličku vlakem do Bubunče, kde jsme navštívili Starou čističku odpadních vod. Dověděli jsme se spoustu zajímavých věcí. Cestou domů jsme museli překonat Vltavu po dvou mostech a přes plot jsme nakoukli do Zoologické zahrady. A sotva jsme dorazili do klubovny bylo pět hodin a náš první společný den skončil.

Den 2.
Druhý den příměstského tábora jsme se vydali do Leteckého muzea ve Kbelích. Tam byla spousta letadel nejrůznějších značek, typů a "národností". Když jsme si prohlédli pokračovali jsme pěšky do Letňan do bazénu. V bazénu jsme strávili dvě hodiny a pak se vecpali do autobusu, který nás dovezl skoro až do klubovny. A protože nám ještě zbývalo trochu času, udělali jsme si savovou batiku na trička. Moc se nám povedli.

Den 3.

Třetí den příměstského tábora jsme vyšli směr Botanická zahrada Hl. m. Prahy. Ale zdání klame, pokračovali jsme kolem skleníku Fata Morgana dál a došli až do Zoologické zahrady. Tam jsme strávili skoro celý den. Viděli jsme Tigry, plameňáky, bůvoly, surikaty, žirafy a spoustu jiných zvířátek. Světe div se, ale nikoho z nás si v ZOO nenechali a tak jsme se všichni šťastně vrátili do klubovny, kde jsme si zahráli pár her a za chvíli se rozešli domů.

Den 4.

Čtvrtý den příměstského tábora nás naše kroky vedly na zříceninu hradu Jenštejn nedaleko od Prahy. Spoustu z nás překvapilo, že hrad vlastně stojí v zástavbě. Ale nic nám nezabránilo v tom, abychom se vyšplhali až na vrchol věže a pohlíželi na okolí z "pračí perspektivy". Když jsme se dostatečně pokochali, poslechli jsme si výklad o tom, co se v minulosti dělo s hradem. A abyste věděli, v místní hladomorně si nikoho nenechali. Ale ti před námi asi takové štěstí neměli, jelikož nám v hladomorně/mučírně ukazovali kostru. Po odpočinku v podhradí jsme se už nemohli dočkat toho, co nás čekalo poté - bazén v Letňanech.

Den 5.

Pátý den příměstského tábora jsme se po ránu vydali autobusem do Šestajovic do svíčkárny. Bohužel nám moc nepřálo počasí, takže z místní minizoo jsme moc zvířátek neviděli, zato uvnitř nám to vůbec nevadilo. Ve svíčkárně bylo velmi příjemně a dokonce jsme si vyrobili několik svíček, které jsme si mohli odnést domů. Také nám v Šestajovicích ukázali svou výrobnu svíček. A nakonec jsme si mohli ještě prohlédnout obchůdek, kde jsme si vybrali dárečky pro rodiče. Ale protože stále ještě pršelo využili jsme pohostinství Základní školy Glowackého a využili tělocvičnu, kde jsme si zahráli pár her. No a to nejlepší nakonec. V klubovně jsme si rozdali odměny, podle toho, kdo získal kolik Záříků.
Čas letí a tak utekl i poslední týden prázdnin a s ním i náš příměstský tábor. Už se všichni těšíme na podzimní prázdniny, kde se určitě uvidíme.