Dráčci v Kutné Hoře

03.10.2020 - 15:01

Oddíl Dráčci vyrazil na výpravu do Kutné Hory.

Minulý týden 25.- 28. 9. 2020 vyrazili Dráčci na svoji první tajnou misi, která se uskutečnila v Červených Pečkách kousek od Kutné Hory.

V sobotu se mise zabývala objevováním tajemství Kutné Hory. Během mise jsme navštívili Vlašský dvůr, který dříve sloužil jako mincovna, ale dnes se v jeho sklepení nachází Muzeum Kutnohorských pověstí, duchů a strašidel, které jsme také nemohli zapomenout navštívit. Další průzkumnou misi o historii Kutné Hory jsme provedli v Dačického domě. Kde jsme se seznámili i s dalšími památkami zapsanými na seznamu UNESCO. Po náročném pátrání v historii jsme se zašli odměnit do místního Muzea čokolády. Naši sobotní misi jsme ukončili razením Pražského groše v Českém muzeu stříbra.

Neděli jsme věnovali přípravě na další misi, nácvikem stavění stanů. Odreagovali jsme se následně pomocí kreativní aktivity v podobě malování batůžků barvami na textil. Nezapomněli jsme si procvičit pozornost i logické myšlení za pomoci hraní deskových her. Nedělní misi jsme zakončili tréninkem střelby a následnou zahradní Nerf bitvou.

Tajnou misi do Červených Peček jsme zakončili v pondělí tvorbou s 3D pery a následným návratem.

První tajná mise Dračků jako tajných agentů byla velmi úspěšná a už se všichni těšíme na další.