Marťánci v prosinci

28.12.2023 - 09:56

V sobotu 9. 12. 2023 jsme se vydali prozkoumat ostrov Plzeň. Dozvěděli jsme se totiž, že tam mají strašidla, kterých se potřebují zbavit, aby je už nestrašila. Za odměnu nám bylo nabídnuto rozšíření našeho stávajícího území a tedy rozšíření vlivu. Využili jsme proto šanci na rozšíření našich vědomostí a ovládaného území a vydali jsme se tam. Nejdříve jsme tedy měli primární úkol - poznat místní strašidla. Navštívili jsme nedaleké muzeum, kde jsme si prohlédli, jaká všechna strašidla zde mají. Následně jsme splnili náročné úkoly, které nám právě strašidla zadala. Když jsme měli hotovo, bylo nám řečeno, že jsme hlavní misi naší výpravy úspěšně zvládli. S pocitem klidu jsme si proto prošli naše nové území, kde místní zrovna pořádali vánoční trhy, odkud jsme odjeli zpět domů na náš hlavní ostrov. Jenže co se nestalo, jednoho, toho nejstrašnějšího a nejmocnějšího, strašidla jsme se nezbavili – čaroděje. Plzeňané nám naštěstí dali zaklínadlo, jak se čaroděje zbavit, akorát nám ho čaroděj zašifroval. Proto jsme museli vyluštit na první pohled nevyluštitelné šifry. Naštěstí jsme to ale zvládli a čaroděje se tak zbavili. Teď už je tedy snad všude bezpečno. Doufejme, že už se nebudeme potýkat s dalším nebezpečím.

V úterý 12.12.2023 k nám přišel vikingský Mikuláš. Řekl nám jak se slaví svátky u vikingu a po zazpívaní básničky Marťanky obdaroval.

Poslední schůzku roku Marťánci strávili ochutnávaním cukroví, poslouchání koled a hraním her. Nakonec přišel i Vikingský Santa Claus, který je obdaroval dárky.