Tradice Záře v novém kabátu

23.09.2024 - 18:30

Tento pátek 20. 9. se v prostorách LMŠ Zahrádka Troja uskutečnil první ročník revitalizované tradice naší skupiny: slibu člena Pionýrské skupiny Záře. Tato tradice je možnost všech členů naší skupiny propojit se s naším kolektivem i jinak než "jen" podpisem registračního listu a je s naší skupinou už od dob před obnovením samostatné činnosti. 

V předchozích letech se tento slib skládal při prvním ohni v roce, tedy na velikonočním táboře, ale naše skupina došla k tomu, že je na čase tuto událost přesunout, a zpřístupnit ji tak i členům, kteří se této akce neúčastní. Vznikl tak tento večer na začátku oddílového roku, kdy se sejdeme nejen my, ale i rodiče našich členů, a společně přivítáme nové slibující členy do našich řad a užijeme si jeden z posledních teplých večerů u slavnostního ohně s kytarami a příjemnou atmosférou.

Spolu s novou událostí se také lehce poupravilo i samotné znění slibu, aby lépe odpovídalo aktuálním hodnotám naší skupiny a mohl nás tak slib nadále provázet do budoucna, aniž by nepřestal být spjatý s naší historií. Nové znění slibu je:

Při dnešním slavnostním ohni, před svými kamarády, slibuji na svou čest,
že budu svým chováním a jednáním hájit dobré jméno Pionýrské skupiny Záře.
Slibuji, že budu ctít ideály Pionýra a rozvíjet své znalosti a dovednosti,
abych mohl pečovat o své okolí a pomáhat svým kamarádům.
Tak slibuji!

 

Takto tedy tento pátek Pionýrská skupina Záře přijala slavnostně 16 nových slibujících do svých řad. A společně jsme si užili táborovou atmosféru před nástupem podzimního počasí.

Těšíme se na příští ročník, kdy se nás sejde ještě více a přivítáme další nové členy naší skupiny!

Fotky z akce naleznete v naší fotogalerii.