Vánoční schůzka Čiperků

16.12.2021 - 14:35


Ve středu 15.12. se Čiperkové sešli naposledy v tomto roce. Čekala na ně vánoční nadílka. Čiperkové hned poznali, co jim chtěl Ježíšek sdělit. Kromě dárečků, které potěší je samotné, se totiž v nadílce objevila ptačí budka, zrní a bílé vánoční ozdoby. 

Rovnou jsme se pustili do práce! Prvním úkolem bylo nazdobit vánoční ozdobu. Čiperkové se nejdříve zamysleli, komu ozdobou udělají radost. Některé děti zdobily pro paní učitelky, další pro rodiče nebo prarodiče. Když jsme měli ozdoby hotové, podepsali jsme se na ptačí budku a vyrazili jsme ji umístit ven na strom. Do budky jsme ptáčkům a veverkám nasypali zrní, a protože už byla tma rozsvítili jsme si vánoční prskavky. 

A došlo i na koledu! Čiperkové si zahráli na kapelu a zazpívali "Pásli ovce valaši". Video které vzniklo můžete vidět na našem Facebooku. 

Poté jsme si ještě zapálili vánoční vonnou tyčinku a u svíčky jsme si zazvonili rolničkou pro štěstí a splněná přání. 

A když jsme potěšili naše blízké a také zvířátka, mohli jsme se konečně vrhnout na naše dárečky a ovocnou hostinu! Čiperkové dostali knížky z Ledového Království, odznáčky Záře a vonné tyčinky, kterými si provoní svůj pokojíček.