1. Běh zachránil Středozemi!

23.08.2021 - 13:43

Už v listopadu Bílá rada poslala dopis, který svolával všechny rasy Středozemě do Roklinky. Elrond všechny pozval do svého domu, protože byl objeven Jeden prsten, nejmocnější artefakt zla, který stvořil temný pán Sauron.

Když elfové, trpaslíci, lidé a hobiti dorazili do Roklinky, potkali se s Gandalfem, Sarumanem a Galadriel, která jim vysvětlila, co se tu vlastně děje, a pověděla jim příběh  prstenu. Poté se všechny rasy spojily do jednotného společenstva prstenu s cílem jej jednou pro vždy zničit.

Ještě než jsme se vydali na cestu, potřebovali jsme najít sabotéra, který byl mezi námi. Starší zástupci jednotlivých ras zjistili, že sabotér je Saruman a tajně spolupracuje se Sauronem. Bohužel to nestihli říct Gandalfovi, který se nechal lapit do Sarumanovy pasti. Naštěstí ho, díky prstenu vody, zachránil Elrond. Potom jsme se vydali na dlouhou a nebezpečnou cestu do Mordoru.

Cestu nám bohužel zkřížil Černokněžný král Angmaru, který bodl Froda a společenstvo se tak muselo vrátit zpátky do Roklinky, aby mohl Elrond Froda uzdravitNejprve bylo třeba zdolat horský pás, vydali jsme se tedy průsmykem. S tím, ale Saruman počítal, hory začaroval a učinil je neprostupnými. Společenstvo se tedy rozhodlo vydat pod horou skrze trpasličí doly.

V temných dolech jsme bloudili tři dny, bohužel se nám nepovedlo projít bez povšimnutí - probudili jsme armádu skřetů a dokonce i temného démona Barloga. Ten, po neúprosném souboji s Gandalfem, padl, ale náš čaroděj s ním. Utekli jsme před skřetí hordou do elfích lesů, kde nás přivítala paní Galadriel, obdařila nás dary, které nám pomohou v dalším putování a vyslala dál po řece. Pluli jsme kolem pevnosti Amon Hen, kde jsme svedli boj se skřety, a zdolali mrtvé močály, abychom se dostali až k Černé bráně do Mordoru. Bohužel obrana byla neprolomitelná a my se museli otočit a najít jiný vchod do temné říše.

Při putování jsme potkali rohanského zvěda a ten nám řekl, že rohanský král Theoden potřebuje pomoc. Naše cesta se tedy stočila do Edorasu, hlavního města Rohanské říše. 

Cestou jsme, k našemu údivu, potkali Gandalfa, který se vrátil mezi živé, aby dokončil svůj úkol. V Edorasu jsme osvobodili krále Theodena zpod Sarumanovy moci. Spolu s ním jsme před Sarumanovou velkou armádou uchýlili do Helmova žlebu. V kamenné strži jsme se dlouho bránili. A když už to vypadalo, že nevydržíme, Gandalf, který jel pro posily, nás zachránil a útočníky rozprášil. Samotného Sarumana Gandalf, který nabyl nových sil, uvěznil v jeho věži a v Rohanu zavládl mír.

Bohužel tady byl pořád Sauron a s tím jsme se museli vypořádat také. Z Rohanu jsme jeli přímo do Minas Thirith, hlavního města Gondoru, kde se připravovali na velký útok z Mordoru. Zapálením majáků jsme požádali o pomoc Rohan. Poté se strhla obrovská bitva, ve které měl Mordor navrch, naštěstí Rohan přijel na pomoc včas a my jsme Minas Thirith ubránili. Po bitvě se zjevil Černokněžný král a chtěl zabít Gandalfa, jenže statečná Eowyn se postavila zlému stvoření a poslala ho na onen svět. Poslední krok byl zničit prsten. Hobiti se nebojácně vydali až k hoře a vhodili prsten do lávy. Sauron byl poražen a my jsme mohli oslavovat.

Doufáme, že si rasy Středozemě užili svůj pobyt na našem táboře a budeme se na všechny za rok těšit!​​