2. Běh obletěl svět a zachránil přátele Willyho Fouka!

25.08.2021 - 20:46

Tři přátelé Willyho Fouka záhadně zmizeli! Co se s nimi stalo?
Aby to Willy Fouk zjistil, povolal čtyři týmy cestovatelů: Čikovy dobrodruhy, Gold Airlines, Mořeplavce a Anmaon, aby mu v hledání pomohly.

Hned na začátku této velké výzvy se ukázalo, že ve zmizení Foukových přátel má prsty Foukův úhlavní nepřítel Šidlink. Unesl je na neznámé místo a vyzval Willyho Fouka na souboj těla i mysli. Naše čtyři týmy tak čekala celá řada úkolů po celém světě. Měli jsme pouhých 12 dní na to objet celý svět, Šidlinkovy úkoly splnit a Foukovy kamarády zachránit.

Nejdřív nás v Itálii čekal boj s místní mafií, v Keni jsme pozorovali africká zvířata a v Egyptě na nás Šidlink poštval egyptské bohy, které jsme si museli usmířit. Jednodušší to nebylo ani v Číně, kde jsme museli získat suroviny pro stavbu čínské pagody. Vedle v Japonsku jsme se naučili skládat origami a vyzkoušeli jsme si úplně novou variantu hry „kámen – nůžky – papír“. V Austrálii a na Novém Zélandě čekal naše týmy velký týmový drsňák, po kterém jsme se přesunuli do Grónska.

Tam jsme zrekonstruovali starou fotografii eskymáckého lovce a pak pro nás Šidlink připravil zimní olympiádu. Házeli jsme do dálky těžkou sněhovou koulí, jezdili na lyžích a na bobu, lyžařskou hůlkou jsme se trefovali na cíl a na závěr nás čekala zimní štafeta v kulichu, šále a rukavicích, aby nám nebyla zima. Do toho nám celý den krásně padal sníh.

Z Grónska jsme přeletěli do USA, kde jsme našli indiánské duchy, pro které jsme měli splnit několik úkolů. Vyráběli jsme totem, lapač snů, nacvičovali
indiánský tanec a jednoho z členů týmu jsme museli namaskovat jako indiána.

Cesta ubíhala, na Šidlinkově mapě jsme si pomalu mohli označit místa, která jsme už navštívili. Po přátelích Williho Fouka ale stále nebyla ani stopa. Snad jen kousky mapy, které jsme nacházeli po celém světě, nám mohly napovědět, kde se ztracení přátelé nacházejí.

Pomalu jsme se vraceli zpátky do Evropy. Ve Francii nás ale Šidlink přepadl a uvěznil ve slavné pařížské Bastile. Naštěstí se nám podařilo uprchnout a mohli jsme se přesunout na další označené místo – do Anglie. V Anglii po nás Šidlink chtěl, abychom našli a
vyfotografovali Lochnesku. I to se našim týmům povedlo a my jsme získali další kousek do naší skládačky. Tím to ale neskončilo a nás čekala noční Drákulova výzva v Rumunsku. Ta byla obzvláště děsivá, ale všichni jsme ji nakonec ve zdraví přežili.

Dílky naší skládačky do sebe začaly pomalu zapadat a my jsme najednou mohli složit mapu, na které se objevil červený křížek. Že by tam byl poklad? Vyrazili jsme podle mapy plni očekávání, co na označeném místě objevíme. A bylo to něco lepšího než poklad. Byl to samotný Šidlink a s ním unesení přátelé Willyho Fouka. Ještě však nebylo vyhráno. Čekal nás poslední logický úkol, na který byl i Šidlink krátký. Podaří se ho našim týmům vyřešit? Pokud ano, Foukovi přátelé budou volní! Tak to Šidlink slíbil!

Nejdříve zazářili Gold Airlines a první rukojmí byl volný. Následovali Anmaon, Čikovi dobrodruzi a společnými silami nakonec úkol vyřešili i Mořeplavci. Foukovi přátelé jsou zachráněni!

Abychom tuto skutečnost pořádně oslavili, vyrazili jsme společně do Himalájí, kde jsme si zaběhli nejdrsnější ze všech drsňáků, a pak už jsme si jen užívali hamburgery v McZiměstí, atrakce na pouti, trochu hazardu v kasinu, tanec na diskotéce a závěrečný táborák.

Naše čtrnáctidenní dobrodružství plné báječných lidí, her, sluníčka, ale i deště a bahna skončilo v sobotu 7. srpna 2021 a my už se těšíme na to další v roce 2022.

Více fotek najdete v aší fotogalerii.