Březnové dobrodružství Dráčků

11.04.2023 - 13:16

Během první březnové schůzky se Dráčci nejdříve pustili do opakovacího kvízu 📝o bezpečném chování při rozdělování ohně a jeho druhům. 🔥Následně využili krásného počasí a zahráli si venku na rozhýbání vybíjenou 🏐, po které se pustili do trénování svých schopností být nenápadný a splynout s okolím. Když si byli jistí, že trénink úspěšně zvládli s nadšením si zahráli na sochy 🗿a přesunuli se zpět do klubovny kde je čekal úkol postavit z dostupných surovin most, 🌉 který je v jejich dobrodružství posune blíže k zjištění kde se nachází zlý černokněžník, 🪄který jim zničil jejich myší vesnici. 🛖

Druhou březnovou schůzku Dráčci strávili pátráním 🔎po názvu vesnici, ve které se kočičí černokněžník nachází. 🪄Hledání bohužel nebylo jednoduché, protože zprávu od vyslaných zvědů jsme dostali zašifrovanou 🧮 a kvůli špatnému počasí i rozfoukanou po okolí. 🌪️Takže Dráčky nejdříve čekalo nasbírání všech kousků zprávy, jejich správné sestavení  a následné luštění. 👀Po získání potřebné informace čekal Dráčky slibovaný žabí závod, 🐸který vyhrála naše myší hrdinka Baby Yoda.

Třetí schůzka začala vyráběním duhových motýlů, kteří svými veselými barvami  krásně rozzářily nástěnku klubovny. Po tvoření se Dráčci vydali zjistit co nejvíce informací o trollovi, který se jim usídlil pod mostem, přes který musí přejít při cestě do města za obchodníky. Ale zjištění potřebných informací pro Dráčky nebylo vůbec snadné, protože je postarší skřítek Raplík napsal v částečných verších a pro jejich vyluštění bylo potřeba verše smysluplně dokončit. Po získání potřebných informací se Dráčci pustili do úklidu klubovny. 

Čtvrtou schůzku začali Dráčci bojem s trollem, který se dal porazit pouze využitím jeho neoblíbených barev, které bylo potřeba nalézt v zamotaném příběhu.  Po odhalení barev si Dráčci zahráli jejich oblíbenou vybíjenou. Následně se Dráčci vrátili do klubovny, kde trolla odhalili pouze za pomoci sluchu. Schůzku se Dráčci rozhodli zakončit plněním oddílové výzvy, při které měli za úkol dělat předešlou aktivitu po slepu. Všem se to moc líbilo, takže si na úplném konci vyzkoušeli poslepu i jejich nejoblíbenější hru.

Během poslední březnové schůzky se Dráčci pustili do velikonočního tvoření s barvičkami na sklo, které prokladli hraním různých deskových her. V průběhu schůzky se Dráčci také pustili do skládání obrázku ze zažehlovacích korálků.  Na závěr schůzky si Dráčci zahráli jejich oblíbenou hru a získali nápovědu ohledně jejich dalšího myšího dobrodružství, které je zavede k lesní víle Raklici.