Dráčci v září tvoří

14.10.2024 - 23:23

První schůzka Dráčků v novém školním roce byla nabytá spoustou zábavy s různými aktivitami. Nejprve jsme si zahráli vybíjenou, kde každý ukázal svou rychlost a přesnost. Hra nás všechny pořádně rozproudila, a tak jsme se s nadšením pustili do kreativní části programu – vyráběli jsme slizy. Každý si mohl vybrat barvu a přidat třpytky nebo různé dekorace, což vytvořilo spoustu úsměvů a radosti. Po tvoření slizů jsme se posadili a hráli deskové hry. Někteří z nás se ponořili do strategií, zatímco jiní si užívali jednoduché a zábavné hry. Na závěr jsme společně vyrobili vlastní bublifuky. Zkoušeli jsme různé tvary bublin a závodili, kdo vytvoří největší bublinu.

Během druhé schůzky jsme se pustili do něčeho nového a vzrušujícího. Hned na začátku jsme se naučili pracovat s pryskyřicí. Každý z nás si vytvořil svůj vlastní jedinečný kousek – někteří vyrobili přívěsky, jiní drobné dekorace. Mohli jsme do pryskyřice vložit různé drobné předměty, třpytky nebo barevné kousky, a tak vznikaly originální výrobky, na které jsme všichni pyšní. Po této kreativní části jsme se pustili do dalšího úkolu – tvoření her. S dostupnými pomůckami, kterými byly pouze papírky s písmeny abecedy, jsme se každý pokusili navrhnout zajímavou hru pro různé věkové skupiny, kterou jsme si pak všichni společně vyzkoušeli.

Třetí schůzku jsme si skvěle užili díky různorodým aktivitám. Hned na začátku jsme se pustili do hry softballu. Rozdělili jsme se do týmů a s plným nasazením jsme si zahráli. Každý se snažil odpálit míč co nejdál a získat pro svůj tým body. Po zápase jsme si ještě házeli s míčem a zkoušeli různé techniky přihrávání. Po sportovních aktivitách jsme si udělali kreativní pauzu a začali jsme malovat barvami na obličej. Každý si mohl zvolit svůj vlastní motiv, od jednoduchých barevných vzorů až po složitější malby. Byla to zábava vidět, jak se z nás všech stávají umělci. Na závěr jsme vyráběli placky. Každý si navrhl svůj vlastní design – od veselých obrázků po zajímavé nápisy. Nakonec jsme si každý odnesli svou vlastnoručně vyrobenou placku.

V průběhu poslední zářijové schůzky  jsme se ponořili do světa barev a tvořivosti. Nejdříve jsme malovali figurky. Každý z nás si vybral svou figurku – od zvířátek po fantasy postavy – a s pomocí štětců a barev jsme jim vdechli život. Někdo zvolil zářivé barvy, jiný se zaměřil na detaily, ale všichni jsme si užili radost z toho, jak se z obyčejných figurek stávají jedinečné kousky. Po dokončení malování figurek jsme se pustili do dalšího uměleckého projektu – malování na sklo. Pomocí speciálních barev jsme vytvářeli různé obrázky a vzory. Kreslili jsme květiny, zvířata, abstraktní tvary i osobní motivy.