Duben u Marťánků

12.06.2023 - 14:27

Marťanci se v dubnu sešli čtyřikrát.

První dubnovou schůzku strávili na Velikonočních ostrovech, kde se dozvěděli o jejich oslavách velikonoc a na oplátku jim sdělili jaké tradice na velikonoce máme v České republice.

Druhou dubnovou schůzku se Marťánci vydali do Řecka. Řečtí občasné potřebovali pomoci s usmířením bohů. Nejprve jim pomohly sklidit úrodu vinné révy a poté ,aby si Řekové naklonili bohy na svojí stranu tak Marťánci zatancovali tanec na usmíření. Jejich vedoucí Huťák byl vyslán za týden do Řecka znovu, aby zkontroloval jestli je vše v pořádku.

Třetí schůzku se Marťánci vydali poznat ostrov na západě Evropy a to Island, ale nejprve než vzlétly jim jejich vedoucí Huťák poslal vzkaz ve formě videa z Řecka na, kterém byl na hoře Olymp a setkal se s Bohy Diem a Dionýsem a vzkazal jim, že tam bude muset ještě chvílí zůstat, aby si bohy naklonil na svojí stranu. Děti poté letěli na Island, kde poznávali místní krajinu.

Na poslední dubnové schůzce byl i Huťák, který se vrátil ze svojí cesty z Řecka. Marťánkům povyprávěl o svých zážitcích a předal poděkování od Řeckých občanů. Tuto schůzku Marťánci navštivili Německo.