Ledoví Dráčci 2019

13.02.2019 - 22:26

Náš oddíl Dráčci během prvního únorového víkendu vyrazil na tradiční pionýrskou akci Ledová Praha, během níž je možné navštívit pražské památky či muzea zdarma nebo za zvýhodněnou cenu.

V pátek dopoledne jsme se vydali s vodníkem na procházku se strašidly - provedl nás po Karlově mostě, kde jsme si vyslechli neznámé legendy o mostě a okolí a seznámili se se strašidly. (Pořádá Muzeum Karlova mostu.) Pokračování se neslo v neméně tajemném duchu: V Muzeu alchymistů a mágů staré Prahy jsme prošli malým zasvěcením do umění, bádání i laboratorní výroby, které se věnovali alchymisté za časů Rudolfa II. a jiných panovníků. A od náročné vědy zpět ke strašidlům - tentokrát jsme v podhradí potkali čerta anebo drbnu. Celý den jsme zakončili návštěvou Pražského muzea strašidel a pověstí.

V sobotu jsme se rozhodli vyměnit strašidla za rohlík - tedy Galerii Rohlík, kde je k vidění výstava StarDance, věnovaná minulým ročníkům stejnojmenné taneční soutěže. Dále jsme si to namířili do Národního zemědělského muzea, kde jsme vstřebali poučné informace o rybolovu, českých potravinách, ale také shlédli výstavu traktorů a výrobků mistra dráteníka.

Večer jsme strávili hraním deskových a dalších her v klubovně.