Mikulášská stezka

10.12.2021 - 12:56

Letošní rok jsme se rozhodli i s nepříliš dobrou koronavirovou situací, že uspořádáme, alespoň částečnou náhradu našeho tradičního mikulášského večera. Pro děti a jejich rodiče jsme si připravili stezku, kde bylo několik stanovišť a úkolů, které museli vyplnit, aby se dostali až k Mikuláši.

Mezi úkoly patřilo například nakrmit hladového čerta, přeskákat po ledových krách nebo andělovi přidělat jeho neposednou svatozář. Museli jsme taky ozkoušet šikovnost nohou odvážlivců, co se na naší stezku vydali. Museli ukázat svou výdrž v běhu a také šikovnost ve formě trefy do branky.

Na každém stanovišti byly připraveny zajímavosti o tradici Mikuláše v Čechách. Mezi ně patřily, že dříve děti dostávaly dárečky pouze od Mikuláše a na Štědrý den ne, nebo proč začal chodit Mikuláš s čertem a Andělem a proč chodí už v předvečer Mikulášova svátku. Pamatujete si některé?

I přes menší formu jsme moc rádi, že jste Mikuláše přišli strávit s námi a doufáme, že nám zanecháte přízeň a uvidíme si i v příštím roce.

Nezapomeňte se podívat do fotogalerie z Mikulášské stezky.