Mikulášský podvečer 2017

14.12.2017 - 18:42

Jak všichni už od dětství víme, pátý prosincový podvečer se pravidelně venku objevuje tajuplná trojice Mikuláš, Čert a Anděl - tak to chodí rok co rok a děti jim vychází vstříc do ulic vybaveny nejen naučenými básničkami. Ani náš Mikulášský podvečer není žádnou novinkou, ovšem samozřejmě jsme se snažili nabídnout neopakovatelný zážitek všem našim návštěvníkům. Především jsme pro děti připravili stanoviště se zbrusu novými úkoly: zdobení perníčků (které naše vedoucí samy pekly), házení jitrnice do kotlíku, hledání klíčů od nebeské brány, házení mincí do vody, ale i tradiční lovení rybek, luštění křížovek a bludiště. Ten, kdo dokázal splnit všechny úkoly, dostal zaslouženou odměnu (pionýrské reflexní náramky, mikulášské figurky aj.) a byl zařazen do slosování o další ceny: kromě mikulášských balíčků to byly fixy, deníčky, penály... A nebyly to jen děti, kdo vyhrával! Jako novinku jsme zařadili i slosování pro rodiče: pokud nám dobrá duše přispěla dobrovolným příspěvkem do kasičky, dostala za to lístek do tomboly. Mezi výhrami byl kalendář nebo praktický balíček se surovinami na pečení cukroví.

Pozvali jsme děti také k tomu, aby napsaly dopis Ježíškovi a doma ho, jak velí tradice, nechaly za oknem... Kdo ví, která přání se nakonec splní a na co si ještě počkáme?

Zimě jsme společně vzdorovali dvě hodiny, mezi 17tou a 19tou hodinou; nepřízeň počasí jsme se snažili zmírnit stánkem s občerstvením (kde se prodával svařák, párek v rohlíku, čaj). Mikuláš s Čertem a Andělem se mezi námi začali procházet od 17:30, aby obdarovali a vyslechli všechny děti. 

Děkujeme moc všem zúčastněným a ať se sejdeme ve zdraví zase příští rok!

Fotky z akce si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.