Oddíly jedou i na dálku!

04.11.2020 - 21:54

Je to jen pár týdnů, co jsme byli nuceni přerušit veškeré schůzky v naší klubovně. Naši vedoucí i děti si ale bez oddílů neumí život představit, a tak pokračují v oddílové činnosti dle možností, většinou na dálku nebo jinou netradiční formou.

U pokladu

Pelikáni se minulý týden mohli vydat po šifrovací stezce, která vedla od klubovny přes sídliště do Čimického háje. Cestu vedla od jedné indicie ke druhé, kdy u každé na děti čekaly drobné úkoly od stvaby přístřešku v lese až po proběhnutí se po trase pro BMX závody. Umístění dalšího úkolu se pak děti dozvěděly vyluštěním šifry. Na konci stezky na ně pak čekala listina k podepsání a nějaká ta odměna.

Blobíci jsou už o něco starší a tak se jejich schůzky soustředí do virtuálního světa - na videohovorech se připravují na zkoušky z Pionýrského minima, aby se pak sami mohli zapojit do činnosti z "druhé strany". Schůzky ale nejsou jen další vyučovací hodinou a jsou hlavně k  udržení kontaktu a přátelských vztahů mezi členy oddílu.

Pečeme

Čiperkové pokračují ve svém nelehkém úkolu zachraňování pohádkových bytostí i z domova, kdy například pomáhali Jeníčkovi s Mařenkou s opravou perníkové chaloupky a následným hledáním cesty domů. Kde si pak nějaký ten perníček sami upekli. Pokud budete chtít, můžete se k jejich snažení taky připojit, úkoly od Jeníčka a Mařenky si můžete stáhnout pod článkem.

Dráčci se taky drží v kontaktu přes videoschůzky a každý týden se scházejí ve virtuální klubovně. Na poslední schůzce si společně na dálku vyráběli halloweenské dýně z papíru, aby si mohli užít tajemnou až děsivou náladu, která toto podzimní období, tak úzce spjaté s duchy a strašidly, provází.

O zajímavou činnost tedy není nouze ani v dnešní době. Děkujeme všem rodičům, za pomoc při zprostředkování našich aktivit dětem! Těšíme se až se zase někdy sejdeme v naší klubovně!