Příměšťák zakončil sérii letních táborů

03.09.2019 - 16:53

Je to tak. Léto je za námi a my se vrháme zpět do pravidelné oddílové činnosti, o níž si můžete přečíst zde. Doufáme, že jste měli fajnové prázdniny a že třeba v dobrém vzpomínáte na jeden ze tří táborových turnusů v Meziměstí!

Námi připravený letní program byl završen táborem, který je jiný než ty ostatní, ale přesto již tradiční - nekoná se na žádné táborové základně. Příměstský tábor se skládá z výletů po České republice, přičemž děti se každý den vrací domů do svých pelíšků a ráno se znovu schází ke společným zážitkům.

Pondělní destinací byl Pěnkavův dvůr v Takoníně, kamenné divadlo, kde se hrají staré české pohádky. Viděli jsme královské vystoupení, ukázku ze života na hradě a také jsme si vyzkoušeli práci tesaře.

V úterý jsme navštívili Farmapark Soběhrdy, kde jsme se zúčastnili krmení zvířat a pozorovali jsme například velbloudy, pštrosy, ovce, osly a mnoho dalších. Poté jsme se vyřádili na atrakcích, které k farmě náleží - bylo zde lanové hřiště, mraveniště, vodní svět, skákací hrad, ale také přírodní stezka a tobogány.

Středa patřila činnosti, kterou děláme každý rok moc rádi - v OC Krakov jsme si vyrobili vlastní pizzu v pizzerii Sola Entoria. Rovněž jsme si vyrobili - ale to u nás v klubovně a nikoli z těsta - krásné památeční placky pomocí "plackovače". No a nakonec jsme se dojeli do Berouna vykoupat se v bazénu.

Ve čtvrtek táborníci zamířili zbystřit své smysly do Liberce do vědeckého centra IQ Landia - zabývali jsme se tu planetou Zemí, dozvěděli se novinky o živlech, shlédli jsme elektrickou show s Teslovou cívkou a také ohnivé tornádo!

Poslední den, v pátek, jsme zůstali v Praze, ale o to akčnější byl program: Nejprve jsme se vyskákali do aleluja v Jumparéně Zličín a pak jsme se přesunuli na lasergame do Braníku, kde jsme si užili trošku střílení.

Tak na viděnou příště!