Příměstský tábor Záře

02.09.2018 - 16:47

Školní rok je za dveřmi a jako každý rok si s námi mohly děti užít poslední týden prázdnin v rámci Příměstského tábora. Ten funguje v principu tak, že si každý den vyjedeme na výlet na nějaká zajímavá místa v Čechách a večer se zase vrátíme do svých domovů. Letos se počet dětských účastníků vyšplhal přesně na 50. 

V pondělí 27.8. jsme zamířili do Plzně a užili si zvířecí tematiku: nejprve jsme viděli spoustu zvířátek v zoologické zahradě, poté jsme si hráli v Dinoparku, kde se nacházejí statické i pohyblivé a ozvučené sochy dinosaurů v životní velikosti.

Celý úterní den jsme zasvětili originálním atrakcím v rodinném parku Mirákulum v Milovicích a pak jsme se zastavili v amfiteátru, kde vystupoval sokolník a dětská skupina Čiperkové.

Ve středu nás čekala zábavná prohlídka Perníkové chaloupky u Pardubic, kde jsme se dozvěděli něco nového o perníkářském řemesle. Poté jsme si dopřáli koupačku v bazénu v Mladé Boleslavi.

Čtvrtek nás zavedl až do jihočeského Tábora, konkrétně do interaktivního Muzea lega, kde jsou z proslulých kostiček sestaveny i takové exponáty jako Socha svobody nebo Eiffelovka. V dalším  muzeu, tentokrát věnovaném marcipánu a čokoládě, jsme si prohlédli a vyrobili vlastní výtvory z marcipánu. Za třetím bodem programu jsme se vydali do filmové zbrojnice v Housově Mlýně.

V pátek jsme celý týden završili Prahou - zaskákali jsme si v Jump parku na Zličíně a poté jsme se přesunuli na lasergame v Braníku.

Doufáme, že jsme dětem přispěli do studnice krásných vzpomínek na letošní prázdniny. Hodně štěstí v novém školním roce! :-)