Příměstský tábor Záře 2022

29.08.2022 - 20:42

Minulý týden proběhl náš každoroční Příměstský tábor Záře, během kterého jsme již tradičně navštívili nejrůznější zajímavá místa po cele České Republice.

V pondělí jsme se vydali na průzkum Barrandovských ateliérů, kde jsme si prohlédli nejrůznější kostýmy například z oblíbené pohádky Princ s Večernice, Jak se budí princezny a mnoha dalších.
Také jsme navštívili sklad nejrůznějších druhů nábytku ze všech časových období. Na závěr prohlídky jsme se byli podívat i do kostymérny  kde jsem viděli nejrůznější druhy jak panského tak dámského oblečení. Nejvzácnějším kouskem, který nás všechny zaujal hned na první pohled byl královský plášť, který jste mohly vidět ve filmu Letopisy Narnie: Princ Kaspián, který se zde i částečně natáčel. Po prohlídce jsme se vydali vstříc bazénu AquaDream na Barrandově kde jsme se poradně vyblbli na toboganech a v divoké řece. 

V úterý jsme se vydali už naším vlastním autobusem na zámek Loučeň, který jsme si prohlédli společně s knížecí rodinou během pohádkové prohlídky, po které jsme se vydali na průzkum zdejšího parku ve kterém se nachází 12 různých labyrintů, které jsem si samozřejmě všechny vyzkoušeli.  Abychom si užili pohádkovou atmosféru zámku ještě více, plnili jsme v parku i rytířské úkoly, za které jsme dostávali kouzelné rolničky. Po zámeckém dobrodružství jsme se vydali na prohlídku Dobrovického muzea, kde jsem se dozvěděli spoustu zajímavých informaci o výrobě cukru a pěstování cukrové řepy. Mladší z nás si také prošli pirátskou stezku plnou nejrůznějších úkolů, která vedla napříč celým muzeem.

Ve  středu jsme vyrazili na Farmu Pěnčín, kde jsem se během prohlídky dozvěděli o postupu výroby skleněných korálků a fungování kozí farmy. Nakonec jsme zašli do místní tvořivé  dílny, kde jsme si vyrobili buď náramek z místních skleněných korálků, nebo mozaiku. Následně jsme se přesunuli do Kořenova, kde nás čekala návštěva Muzea Járy Cimrmana a rozhledna Maják. Ještě jsme si stihli užít místní dřevěné hřiště, které je součástí pohádkové stezky.

Čtvrtek jsme začali návštěvou ZOO Chleby, kde nás naše úžasné paní průvodkyně seznamili s místními zvířaty. Na některé, jako byl například náš průvodce papoušek ara, chameleon, korálovka, nebo stádo daňků, jsme si dokonce mohli i sáhnout.  
Po prohlídce jsem se vydali do Bozkovských dolomitových jeskyní, kde jsem viděli úžasné krápníkové útvary a jezírka, která vytvořila sama příroda. Během prohlídky jsme viděli vybuchlou perníkovou chaloupku, raketoplán, babku s vnučkou, nebo schovanou bílou myšku a mnoho dalšího.

V pátek jsme vyrazili tvořit svojí vlastní originální pizzu, kterou jsme si od základu udělali celou sami. Nejdříve jsme si z připraveného těsta vytvořili základ, který jsme následně potřeli rajčatovou omáčkou a posypali vrstvou mozzarely. Když jsme byli se základem pizzy hotoví, přišlo na řadu konečné zdobení, kde se ukázalo, kdo je kreativní a co komu nejvíce chutná. Mohli jsme si na pizzu dát kousky rajčat,olivy, ananas, kukuřici , houby, nebo dokonce i hranolky, ale jenom sedm a osmá patřila do pusy. Následně  jsme si pizzu sami nabrali na lopatu a připravili do pece, když byla pizza hotová, mohli jsme se pustit do jídla. Po kulinářském dopoledni nás čekala cesta na Laser game v Braníku, na kterém jsme se parádně vydováděli a hlavně si užili spoustu legrace. Každý si zahrál tři hry, během kterých jsme si vyzkoušeli různé herní módy a týmy. 

Celý týden příměstského tábora Záře jsme si moc užili a už teď se těšíme co společně podnikneme příští rok!