Příměstský tábor Záře 2024

02.09.2024 - 12:14

Již tradičně ke konci letních prázdnin proběhl náš  Příměstský tábor Záře, během kterého jsme navštívili nejrůznější zajímavá místa po cele České Republice.

V pondělí jsme vyrazili na návštěvu Majalendu, kde se děti hravou formou seznámily s úžasným světem včel. Prošly si naučnou včelí stezku doplněnou o vyprávění trubce Tondy, a svoje  znalosti si ověřily u zábavně-naučného kvízu. Po kterém se pustily do objevování unikátních tematických atrakcích pro malé i velké, které si všichni naplno užívaly.

V úterý jsme se vydali autobusem do Kladna, kde jsme navštívili místní zámek. V Galerii Kladenského zámku nás přivítala výstava  známé výtvarnici Elišku Podzimkovou s jejím originálním pojetím slavného příběhu MALÝ PRINC. Prostor, ve kterém jsme se ocitli nás přenesl do jiného světa díky unikátním fotografiím, které autorka pořídila na Islandu.Ikonický příběh Malého prince se přestěhoval na sever a našel tam různé krajiny, aby se tam usadil jako na jiné planetě. Obrázky byly navíc doplněny interaktivní prostřednictvím aplikace AR. Mladší z nás navíc navštívili expozici Zdeňka Milera a zámeckou zahradu s medvědáriem. 

Celý týden příměstského tábora Záře jsme si moc užili a už teď se těšíme co společně podnikneme příští rok!