Prosinec u Dráčků 🎄

10.01.2023 - 00:30

Dráčci se během první prosincové schůzky vydali na průzkumnou misi do Polska. Než, ale mohly začít z detailnějším průzkumem potřebovali mapu, kterou objevili v tajné jeskyni kam se vždy vešel pouze jeden člen výpravy, který přinesl část objevené mapy kreslíři, který ji zaznamenal. Následně Dráčky čekalo bližší seznámení s Polskem, během kterého se dozvěděli spoustu užitečných informací, které poté využili v další části výpravy kde na ně čekal doslova výbušný kvíz o Polsku. Kvůli lesnímu požáru, který nečekaně zasáhl Polsko letos v létě byli Dráčci požádáni místním starostou o pomoc s výsadbou mladých stromků. Do které se z nadšením pustili a za svoje usilí si každý domu odnášel svůj malý stromeček na špějli.

Druhá schůzka Dráčků proběhla ve vánočním duchu, byli totiž požádáni samotným německým prezidentem Steinmeier o pomoc s výzdobou jejich tradičních vánočních trhů v Drážďanech. Do výzdoby se Dráčci pustili s velikým nadšením a díky jejich snaze dýchala vánoční atmosféra z každého koutku klubovny. Po dokončení výzdoby se Dráčci pustili do luštění vánoční hry, během které museli určit správné pořadí perníčků, vyřešit přesmičku, opravit koledu, poznat symboly vánoc, přiřadit správné šupinky kapříkům a nebo odhalit tajemství vánočních dárečků. Po dokončení tajnky se Dráčci pustili do posledního úklidu klubovny v roce 2022, takže se ho zhostili s vervou a překvapivím nadšením.

Během poslední prosincové schůzky se Dráčci zúčasnili Večerní hry po Praze, která se letos nesla v duchu Pověstí a legend staré Prahy. Hra začala kousek od Staroměstského náměstí, kde Dráčci dostali instrukce k průběhu celé akce a byli po splnění úkolu poslání k dalšímu stanovišti  kde na ně čekal Jan Hus, který se zajímal o jejich znalosti jeho života, po zodpovězení otázek  pokračovali přes Staroměstké náměstí na další stanoviště. Kde na ně čekal ponocný a biřic, které museli poznat odpovědět jim na záludné otázky ohledně Týnského chrámu. Po návštěvě Sultána, který stál na místě dřívější celnice, se Dráčci vydali na další stanoviště kde na ně čekal Karel IV., který je po splnění úkolu poslal za Rudolfem II., který byl na stanovišti společně s Golemem a Rabínem Low, kteří jim serháli krásnou scénku, ze které vyplinuli otázky na které museli Dráčci odpovědět aby mohly pokračovat dál. Následně je čekalo setkání s Rychlími šípy ve Stínadlech. Po kterém na ně čekal apačský náčelník kmene Čirikavů, který je seznámil s místním vodníkem a čertem, které je poslali na do cíle kde na ně čekal teplý čaj a odměna za splnění hry. Dráčci si celou hru velmi užili, ikdyž bylo velmi mrazivé počasí a už se těší na příští rok.

Prosinec a celkově celý rok 2022 si Dráčci opravdu užili a naučili se během něj spoustu nových a užitečných věcí, které budou určitě potřebovat při jejich novém Myším dobrodružství, které je už příští rok 2023 v lednu čeká.