Říjnové dobrodružství

07.11.2023 - 09:52

V měsíci Říjnu jsme se pomalu ale jistě vraceli z moře zpět na pevninu. Bohužel (nebo snad bohudík?) nám naší cestu narušila další pytlácká loď. Rozhodli jsme se, že se pytlácké lodi zbavíme aby nemohli lovit další zvířátka. To se nám také úspěšně podařilo. V lodi jsme objevili jestě spoustu hvězdic, které jsme následně vypustili zpět do moře. 
Naší plavbu poté už nic nenarušilo a my se mohli vydat konečně na pevninu. 
Rozhodli jsme se, že prozkoumáme jestli pytláci nepytlačí na loukách. 
K našemu velkému překvapení tam opravdu byli. 
Nejprve jsme našli velké krabice plné lučních kobylek které pytláci chtěli zřejmě prodat jako krmivo pro plazy. To se jim však nepovede když zasáhneme my! Kobylky jsme samozřejmě pytlákům sebrali a vypustili je zpět do volné přírody. 
Pátrali jsme tedy dál a našli jsme další pytlácké sídliště. Drželi v něm sysly a včely! 
Chudinky syslové! Měl z nich být kabát!!! To tedy opravdu ne! Sysly jsme urychleně vysvobodili z klecí. A ty chudinky včelky.. Pytláci je skoro vyždímali, jen proto aby měli tuny medu! To se nám opravdu nelíbilo, včelky jsme vypustili, aby se už nemusely trápit. 
A jako poslední záchranná akce nás čekalo zachránění berušek, které byly velice hladové a zmatené. Vzali jsme je tedy na místo kde to mšicemi jen hemžilo a berušky se mohly spokojeně napapat.