Tvořivý příměstský tábor Záře

03.08.2021 - 08:32

Poslední týdne v červenci proběhl v klubovně náš první rukodělný příměstský tábor Záře.

První den proběhl především v tvořivém duchu. Ráno jsem začali tvořením svých vlastních originálních batůžků a tašek pomocí barviček na textil. Následně jsme se společně naučili dvě nové deskové hry, po kterých jsme se pustili do šití našich úžasných maňásků z fleece. Když jsme dokončili poslední úpravy vizáže našich maňásků tak jsme vyrazili do centra Prahy na interaktivní výstavu Svět pohádek Boženy Němcové, kde jsme si prohlédli nejrůznější filmové kostýmy ze známých českých pohádek a splnili zajímavé úkoly, které si pro nás připravila Barunka a její pejsek.První den příměstského tábora jsme zakončili výrobou papírových květin.

Druhý den příměstského tábora byl lehce ve sportovní duchu díky návštěvě auqaparku v Berouně, do kterého jsme si udělali výlet vlakem z Hlavního nádraží kde jsem si před odjezdem nezapomněli prohlédnout jeho zmenšenou verzi z lega. Před výletem jsme tvořili dekorativní příbory za použití FIMO hmoty, které byly plné nejrůznějších zvířátek.

Třetí den tábora byl ve znamení výroby nejrůznějších druhů mejdlíček. Nejen, že jsme vyráběli mejdlíčka nejrůznějších tvarů, vůní a barevných kombinací, ale také jsme je zdobili různými způsoby, ať už ozdobnými třpitkami nebo flitry. Než nám zaschly i poslední mejdlíčka vyrazili jsme si zahrát ven před klubovnu pár her s padákem a míčem. Následně jsme se posílili domácí pizzu a vrhli jsme se na malování hrníčků. Během celého dne jsme jednotlivé aktivity prokládali hraním deskových her.

Čtvrtý den příměstského tábora jsme začali výrobou svíček ze včelího vosku, které jsme si následně zdobili různými barevnými ornamenty. Po dokončení svíček jsme se vydali na návštěvu do ZOO Praha, kde jsme viděli nejrůznější druhy exotických zvířat. V zoologické zahradě jsme si také užili spoustu zábavy hlavně v Rezervaci Bororo a v dětském koutku, kde jsem si mohli zvířata, hlavně ovce a kozy , nejen pohladit, ale dokonce i nakrmit speciálními granulkami. Během procházení ZOO jsme si také porovnali naší rychlost s různými druhy zvířat. Po prohlédnutí zoologické zahrady jsme se vypravili autobusem do arény Mercuria Laser Game v Holešovicích. V aréně jsme si společně zahráli tři hry při, kterých jsme si užili spoustu zábavy, pořádně jsme si zastříleli a vyblbli se.

Poslední den tábora proběhl v muzejním duchu, ale nebylo by to ono kdybychom den nezačali již klasicky alespoň drobným tvořením. Páteční den jsme tedy začali malováním obrázků barvami na sklo. Potom jsme vyrazili do centra Prahy, kde jsme navštívili jako první Muzeum Lega. V muzeu jsme dostali otázky na, které jsme hledali během návštěvy odpovědi. Protože jsme na  všechny otázky odpověděli správně dostali jsme za odměnu diplom Lego Expert, který jsme si všichni pečlivě schovali do batůžku a vyrazili do muzea Ocelových figurín, kde jsme viděli nejrůznější typy aut, motorek, zvířat a filmových nebo pohádkových postav. Po prozkoumání všech exponátů jsme se vydali do hračkářství Hamleys kde jsme navštívili Zrcadlové bludiště a poznali sami sebe z nejrůznějších úhlu. V Hamleys jsme také navštívili Papilonii, kde jsme si připadali jako v pohádce, protože kolem nás lítal nespočet krásných exotických motýlů. Po návratu do klubovny nám zbyl ještě čas si zahrát Mario kart na nintendo switch a vyzkoušet si vyrábění s 3D pery. Aby na příměstský tábor Záře nikdo z účastníků jen tak nezapomněl dostal každý na rozloučenou dáreček. 

Už se všichni společně těšíme na náš další příměstský tábor Záře, který nás čeká poslední týden prázdnin a na kterém si určitě také užijeme spoustu zábavy.