Velikonoční prázdniny s Winx

18.04.2023 - 17:13

Jako každý rok tak i letos jsme tradičně vyrazili na velikonoční prázdniny zažít dobrodružství mimo Prahu. Po drobných komplikacích jsme nakonec našli útočiště na pionýrské základně Espero, která se nachází v Kořenově kousek od Tanvaldu. 


Kam jsme ve středu odpoledne vyrazili vlakem z Nádraží Vysočany. Během cesty nás čekalo několik dobrodružných částí, které jsem ale bez problému zvládli a v pořádku se večer ubytovali na svých pokojích a těšili se co nás zítra čeká.

Ve čtvrtek ráno jsme se dozvěděli, že se z nás stali studenti na akademii Alfea, kde se mladé víly a specialisté učí ovládat a zlepšovat svoje schopnosti.Díky pradávným zkouškám živlů jsme se dozvěděli do jaké koleje patříme následně jsme vyrazili na průzkum okolí, který nás nečekaně dovedl, až na rozhlednu Štěpánka. Po odpoledním klidu jsme zjistili, že se k nám blíží horda trollu, které vede Darcy, která je členkou zlé skupiny čarodějek zvané Trix. Díky maximálnímu nasazení našich sil se nám povedlo Dračí oheň před trolly uchránit, ale zjistili jsme, že si budeme muset na další bitvu vyrobit mocné artefakty, ve kterých lépe zkoncentrujeme svoji sílu a efektivně ji využijeme. Po výrobě artefaktů jsme si dali výbornou večeři a pustili se do zlepšování svých taktických dovedností při hraní deskových her. 


V pátek ráno jsme zjistili, že na nás Trix nasadily zvěda, který jim předává informace o našem plánu jak ochránit Dračí oheň, abychom mu to ztížili začali jsme si mezi sebou posílat zašifrované zprávy, které mohly rozšiřovat pouze členové stejné koleje, čímž jsem zvěda odhalili velmi rychle. Následně nás špatné počasí zahnalo dovnitř kde jsme se pustili do různorodého tvoření. Někdo tvořil lžičky ozdobené Fimo hmotou, jiný se pustil do broušení skleniček nebo tvoření obrázků barvičkami na sklo. Když se nám odpoledne umoudřilo počasí pustili jsme se do úkolu, kterým nás pověřila sama ředitelka Faragonda, na vzácný ochraný elixír potřebovala nasbírat několik těžko získatelných surovin, které se dali sbírat jen v černém lese. Úkol nebyl jednoduchý ani proto, že les chrání strážci, kteří nám svoje vzácné byliny zadarmo rozhodně nevydali. Večer jsme si zahráli po kolejích šarády a na závěr i společně židličkovanou.  


V sobotu nám počasí přálo, takže jsme se rozhodli vydat na celodenní výlet na rozhlednu Cimrmanův Maják, který byl od nás vzdálený asi 5 km. Vedle rozhledny se nacházelo krásné dřevěné hřiště, kde jsme si užili spoustu zábavy, při cestě zpět jsme zjistili, že na nás Trix zase něco chystají a vydali se je zastavit do jejich školy Mračná věž. Potajmu jsme se tam dostali a obrátili jejich chystaný útok na Alfeu proti nim. Když jsme se vrátili zpět čekala na nás už Faragonda, která nám za vloupání do Mračné věže sebrala naše magické schopnosti. Protože jsme byli po výletu a sebrání schopností oslabeni pustili jsme se raději do kreativní činnosti. Někdo se pustil do malování batohů barvami na textil jiný do tvoření s 3D pery nebo skládáním obrázků ze zažehlovacích korálků. Večer na nás čekala stezka odvahy, během které jsme museli plnit různé úkoly, kterými například bylo poznat potravinu jenom podle chuti, předmět podle hmotu nebo trefit cíl. Všichni úspěšně stezku i s úkoly zvládli. 


Neděli jsme zahájili velikonočním tvořením perníčků, vajíček a pomlázek, které jsme letos pletli z barevných papírů. Po tvoření jsme se dozvěděli, že se na nás chystají Trix zaútočit aby získali Dračí oheň dokud jsme bezmocní. Nezbývalo nám nic jiného než se pustit do odemykání komnaty, ve které Faragonda uložila naše magické schopnosti. Heslo se skládalo z devíti částí a každý profesor znal jenom svoji část hesla, kterou nám poskytl, když jsme splnili jeho úkol. Někteří profesoři po nás chtěli abychom procvičili svoji přesnost, jiné logické schopnosti, paměť, šikovnost, vědomosti… Když jsme úspěšně získali všechny části hesla čekal nás náročný úkol rozluštit ho, ale i to se nám nakonec povedlo a my získali zpět svoje magické schopnosti právě v čas na blížící se bitvu s Trix, které jsme díky svoji síle posílené magickými artefakty dokázali porazit a vyhnat z Alfie a tím uchránit Dračí oheň. Když jsme se vrátili po vítězné bitvě zpět čekala na nás rozlobená Faragonda, která žádala vysvětlení proč jsme se vloupali k ní do komnaty. Když jsme ji vše vysvětlili netvářila se šťastně, ale naše pohnutky pochopila a dokonce nás za naši statečnost i odměnila. Po převzetí odměny nás čekal slavnostní oheň, při kterém naši nový členové skládali slib, a po kterém následovala dlouho očekávaná diskotéka. 

V pondělí ráno nás čekalo balení na cestu domů, ale než jsme se do toho  pustili nezapomněli jsme ani na velikonoční tradice. Když byli všechny dívky vyšupané a pomlázky chlapců zdobily různobarevné pentle, tak na nás místo klasické koledy čekali v trávě schovaná různobarevná vajíčka, které nám ta  nechal velikonoční zajíček. Po vysbíráni všech vajíček jsme si zabalili všechny věci a po obědě se postupně vydali do Tanvaldu na vlak, který nás odvezl zpět do Prahy, kde na nás už čekali maminky, tatínci nebo babičky. 

Všichni jsme si Velikonoce moc užili s těšíme se příští rok na další dobrodružství, které během nich společně zažijeme.