Výprava na Kokořínsko

25.06.2024 - 19:57

Nedávno jsme se s naším oddílem vydali na výlet do CHKO Kokořínsko, kde jsme strávili skvělý víkend plný zábavy a objevování krás naší přírody.

V pátek jsme dorazili do Medonos a hned se vydali k našemu prvnímu nocležišti pod skalním převisem. Přespání pod převisem bylo zajímavé a trochu dobrodružné. Večeři jsme si udělali na ohni a zazpívali si u toho i pár písniček.

Sobota byla ve znamení chůze a obdivování okolí. Viděli jsme např. rokli Apotéku, která nás nadchla svým jedinečným biotopem, který jí zaručuje stálou teplotou po celý rok. Po cestě jsme doplňovali vodu ze studánek a sem tam si zobli nějakou borůvku, což nám dodalo potřebnou energii. Večer jsme dorazili do trempské chaty, kde jsme si odpočinuli a užili si večer u táboráku s dalšími nocležníky, kteří sebou měli i čtyřnohého mečícího společníka. Ve volných chvílích nechyběly ani hry.

V neděli jsme pokračovali do Mšena, kde jsme si za odměnu dali zmrzlinu a po osvěžení jsme naskočili na autobus a vrátili se domů plní nových zážitků.

Výlet na Kokořínsko byl parádní a už se těšíme na další podobné dobrodružství!